Известие

Collapse
No announcement yet.

Пробка на картер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пробка на картер

Здравейте колеги!Някой може ли да ме насочи къде в Пловдив мога да намеря такова чудо за 145-цата.На хиляди места питах, никъде нямат.
    sigpicЖена зад волана на Alfa Romeo 145 1.4 T.S 16V 103HP. 98г.

Аз си направих на стугар,мисля,че е удачен варянт.
    156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
      заповядай
      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
      алфа ромео 164 2.0тс -на части
      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
      sigpic

Comment

ако ти капе масло може и от дифтунгата да е. нагряваш я яко и е готова.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от bis145 Покажи съобщение
          Здравейте колеги!Някой може ли да ме насочи къде в Пловдив мога да намеря такова чудо за 145-цата.На хиляди места питах, никъде нямат.
          Картера ли спука или просто ти трябва пробка?Ако е само пробка ще се разровя из гаража да видя дали на стария ми картер стои пробката и ако е на место да ти я донеса на някоя сбирка примерно.
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Ми време е да сменям маслото, а старата пробка няма сваляне.И ми казаха да търся направо нова да се слага.Колега ще съм ти много благодарна ако изровиш нещо от резервите.

Comment

Вчера ходих в един сервиз и като по чудо имаха пробка за моята колица.Колега недей да търсиш.Вече всичко е ок.Благодаря на отзовалите се.

Comment

Аз така и не разбрах защо е била за смяна... Освен ако не е пренавивана няма причина да я сменяш (а тогава се слага друг размер)... Като не може да се отвие какво ще я правиш, ще я разпробиваш ли..? Все някак трябва да се отвърти, което едва ли ще я повреди

Comment

ами сигурно дупката за шестограма се е размазала.
                  точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    ами сигурно дупката за шестограма се е размазала.
                    Точно това е причината,отвора за шестограма се прецаква,това разбирасе незначи че пробката няма махане,в АХМ има пробки чисто нови за по 5лв
                    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Колеги,пробката беше с ключ 17(не е оригиналната),нямаше развиване поради това,че беше заоблена много главата на болта.Сега всичко е ОК. с нова пробка.
                      sigpic155-1.7-T.S-95g.Plovdiv.

Comment

Тъкмо ви намерих оригинална пробка във перфектно състояние.Здраве да е.
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Благодарим колега,всичко е ок.
                          sigpic155-1.7-T.S-95g.Plovdiv.

Comment

филм

Първоначално публикувано от ivan82 Покажи съобщение
                            Колеги,пробката беше с ключ 17(не е оригиналната),нямаше развиване поради това,че беше заоблена много главата на болта.Сега всичко е ОК. с нова пробка.
                            Колеги здравейте, миналата година есента реших една събота да си сменя маслото. Всичко по учебник.. Източих маслото от долу от към пробката- беше трета или 4-та смяна на Маслото от когато я купих, нов филтър. Тръгнах да затягам пробката с нова дифтонга ... затягам а тя превъртя. Какво се оказа! Тази пробка не е за този картер.! Още при стария собственик в някакъв сервиз по В.Търново са му подменили старата оригиналната с някаква по голяма като не са и направили резба - още първия път, когато сменях маслото ми направи впечатление че пробката е с глава като на болт за ключ "17", но си казах може би този модел са така, много трудно се развиваше и се завиваше, но внимателно съм манипулирал то този момент. Последния път се оказа фатален. Наложи се смъкване на картера, раз-пробиха отвора на пробката допълнително за да може да му се завари подходяща втулка, при стругар ми изработиха една втулка с чело с вътрешна резба подходяща за оригиналната пробка - от "дурал"- и заварка на втулката към картера с Аргон. Сега всичко е ток и жица. Пробката се затяга на ръка и държи! Грам масло не тече .
                            Attached Files
                            sigpic
                            Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                            FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Working...
                            X